Maska za obraz

Domače maske za obraz so najboljša rešitev za nas, če se srečujemo z nečisto kožo in nas le ta moti ter si jo želimo na naravni način pozdraviti.

Pore se najlepše odprejo po nekaj minutah preživetih v sopari in koža postane izjemno gladka in mehka po obisku savne. Zato torej velja za prvi korak pri boju proti ogrcem oziroma nečisti koži, ravno parna obrazna kopel. Tega se lahko lotite povsem enostavno, samo z navadno vodo in navadno paro, lahko pa vodi dodate razne dišave in tako uživate ob pomirjajočih vonjih. Vodo pa lahko celo obogatite s kakim zdravilnim zeliščem in tako med lepotnim tretmajem naredite še kaj dobrega za svoja dihala. Če vam seveda tovrstne inhalacije prijajo.

Parne kopeli se lahko lotimo čisto enostavno. V globoko posodo, ki je velika ravno toliko, kot je velik moj obraz, zlijemo vodo in 10-15 minut držimo obraz nad posodo. Včasih si pomagamo še z brisačo, ki jo poveznemo čez glavo, da para ne pobegne. Vodi večkrat lahko dodamo ščepec posušenega timijana, zelo priljubljena pa je tudi mešanica posušene bazilike v kombinaciji z nekaj kapljicami sivkinega olja. Baziliko in sivkino olje celo malo prekuhamo na štedilniku, da zadiši po celem stanovanju in nato »odpiramo« pore.

Tako, ko ste s paro pomagali poram, da so se odprle, obraz z mehko brisačo nežno osušite ter nanesite domačo masko po vaši izbiri.
Priporočamo tudi masko s kumarami: Kumarična maska skupaj s poprovo meto deluje namreč protivnetno. Liste mete skupaj z olupljeno kumaro zmešamo v mešalniku, kumari odstranimo semena. Stepemo beljak in trd sneg dodamo v zmes. Deluje naj 20 minut.