Zip line ali jadralno padalo?

Zakaj ne kar oboje? Ja, prav ste prebrali v enem dnevu se lahko udeležite kar obeh adrenalinskih doživetij, tako zip line spusta, kot tudi poleta z jadralnim padalom. V Bohinju vam bodo izkušeni inštruktorji pregnali strah iz kosti in vas adrenalinsko, a vseeno zelo varno popeljali na fantastično doživetje.

Vse skupaj traja približno 4 ure, in to nepozabne 4 ure, zato ne odlašajte, ampak takoj to doživetje poiščite na internetu in se že danes prijavite na kombinacijo zip line spusta in poleta z jadralnim padalom. Na ta način boste v dveh različnih variantah leteli s ptiči in občudovali prekrasno pokrajino pod seboj.

Omejitev za zip line in jadralno padalo

Na zip line spust in polet z jadralnim padalom se lahko prijavi skoraj vsakdo, omejitev je le, da mora biti oseba večja od 120 cm ter lažja od 130 kg, pri čemer morajo imeti osebe mlajše od 15 let pisno dovoljenje starša ali skrbnika. Torej, zip line spusta v kombinaciji s poletom z jadralnim padalom ter s tem čudovitega adrenalinskega doživetja se res lahko udeleži praktično vsakdo ter pri tem doživi nepozabno adrenalinsko doživetje.

zipline in jadralno letalo

Zip line in jadranje med pticami

Letenje z jadralnim padalom je še najbolj podobno letenju ptic. Dejstvo pa je, da tudi zip line spust ne zaostaja veliko za tem doživetjem, saj je praktično edina razlika, da ste pri zip line spustu pritrjeni na jekleno žico, ki je trdno pritrjena na zemljo na obeh svojih koncih, dočim ste pri jadralnem padalu tudi pritrjeni, a vendarle zgolj na padalo, ki na nobenem koncu ni pritrjeno na zemljo, ampak ste v celoti v zraku ves čas poleta. Zato je polet z jadralnim padalom v tandemu z inštruktorjem, pri zip line spustu pa ste med samim spustom povsem sami, le na štartu in cilju vas čaka en od inštruktorjev, ki poskrbijo, da vse skupaj poteka povsem varno.