Ultrazvok dojk opravite, ko začutite zatrdlino

Tako kot vsak ultrazvok je tudi ultrazvok dojk dobro opraviti kot prvi pregled, ko oziroma če začutimo kakršne koli zatrdline v dojkah. Načeloma pa se UZ pregled dojk priporoča ženskam mlajšim od štiridesetih let. Razlog za to pa je, ker je struktura dojk v tem letnem okvirju dosti gostejša in bi mamografija pokazala bistveno slabše in morda celo nezanesljive rezultate. Prav tako pa se ultrazvok dojk priporoča zato, ker le-ta ne povzroča ionizirajočega žarčenja, kar pomeni, da ga lahko ponavljamo neomejeno. Vredno pa je omeniti tudi, da je UZ pregled dojk primeren tako za mlajše ženske kot tudi za nosečnice.

Zakaj na ultrazvok dojk

Ker je ultrazvok dojk popolnoma neškodljiv pregled, je dobro, da le-tega opravimo takoj, ko občutimo kakršnekoli abnormalnosti v svojih dojkah. Veliko žensk se namreč ustraši, ko začuti neko nepravilnost na svoji dojki in jo rajši ignorira, kot pa da bi stopila v akcijo in se pozanimala, kaj ta pravzaprav sploh je. Nič pa ni bolj nevarnega kot to, da se s problemi ne spopademo, ko se le-ti pojavijo. Karkoli že je, po vsej verjetnosti ne bo odšlo stran samo od sebe. Ultrazvok dojk pa lahko pomaga vsaj v toliko, da nam pove, kaj se tam sploh dogaja in ali je potreben kakršenkoli zdravniški poseg ter seveda kakšen.

Ultrazvok

Naročite se samoplačniško

Do vsakega ultrazvočnega pregleda lahko najhitreje pridemo tako, da se na pregled naročimo samoplačniško. Prednosti, ki ju dobimo po tej poti, pa sta dve. Prva je ta, da na sam ultrazvok dojk ne bomo čakali cele večnosti, kot bi sicer pri rednem zdravniku. Druga prednost, ki pa je morda še bolj pomembna, pa je, ker si tako lahko sami izberemo, pri katerem zdravniku želimo ultrazvok opraviti. To je vsekakor pomembno, saj se lahko o najboljših zdravnikih pozanimamo in se na podlagi priporočil odločimo, za tistega, ki želimo, da ultrazvok dojk za nas opravi.