Strešni nosilci za vse potrebe


Osebni avtomobili so danes veliko bolj prostorni kot nekoč. Že ko gremo po nakupih, se pogosto sprašujemo, kako je bilo z njimi nekoč, ko so se vozili majhni avtomobili, na primer fički. Kam so sploh zložili vso špecerijo? Kljub temu, da je prostora za vsakdanje opravke in dejavnosti danes v izobilju, saj imajo avtomobili velike prtljažnike, ki imajo tudi po 500 litrov prostornine, pa to ne zadošča za vse. Predvsem takrat, ko se odpravimo na dopust ali se želimo ukvarjati s športom, prtljažnik ne zadošča. Zato so potrebni strešni nosilci, ki nam omogočajo prevoz večjih strani oziroma več prtljage.

Kdaj pridejo prav strešni nosilci?

Sodobni strešni nosilci so na srečo precej bolj estetsko oblikovani od starih strešnih prtljažnikov, prav tako pa so veliko bolj prilagodljivi. Veliko sodobnih avtomobilov ima že vgrajene strešne sani, ki so pogosto skoraj neopazne in nikakor ne vplivajo na manj privlačen videz avtomobila. Nanje se prtljažnik oziroma strešni nosilci namestijo v nekaj minutah.

Tudi pri avtomobilih, ki sani nimajo, pa je montaža nosilcev precej bolj preprosta kot nekoč, videz pa neprimerno boljši. Strešni nosilci nam omogočajo, da se odločimo za prevoz različnih reči. Tako se lahko na streho avtomobila pritrdi večji ali manjši strešni kovček, ki nam na primer olajša pot na dopust v avtokampu, kamor vzamemo šotor, zložljive stole in podobno.

Precej prav pride strešni kovček tudi družinam z majhnimi otroki, ki potrebujejo s seboj cel kup otroške opreme. Druga skupina ljudi, ki ji pridejo strešni nosilci še kako prav, pa so seveda športniki – tako rekreativni kot tisti, ki se s športom ukvarjajo nekoliko bolj resno.

Strešni nosilci in športna oprema

Pri nekaterih športih z opremo ni teža, saj jo enostavno pospravimo v torbo. Pri drugih pa je ta velika in mogoč je le prevoz na strehi avtomobila. Kadar se cela družina odpravi na smučanje, ne gre drugače, kot da se uporabi prtljažnik in strešni nosilci za smuči.

Enako velja za ljubitelje kolesarjenja. Tudi pri uporabi koles je velik avtomobilski prtljažnik naenkrat premajhen. In ne le to – kolesa tudi ne želimo imeti v avtomobilu, saj bi se tako notranjost umazala in hitreje obrabila. Strešni nosilci za kolesa so najboljša rešitev – in hkrati tudi najbolj poceni.

Prav tako so prtljažnik in strešni nosilci uporabni tudi pri mnogih drugih športih. Denimo takrat, kadar uporabljamo za rekreiranje kajak, (nenapihljiv) sup, desko za srfanje in podobno.