Psihoterapija ni več takšen tabu kot nekoč

Brala sem, da v zadnjih letih narašča povpraševanje po dobrih psihoterapevtih. Beseda o psihoterapiji se je že precej razširila med ljudmi, kot pomoč pri reševanju osebnih stisk in težav. V zadnjih letih je po mojem mnenju kar precej člankov na to temo, dostopnih širši javnosti. Tempo življenja je hiter, ljudje se zaradi načina življenja in hitrega življenjskega sloga pogosto znajdejo v stiskah.

V modernem svetu so zelo pogoste težave s samopodobo, sploh pri najstnikih, ki so vsakodnevno preplavljeni s popolnimi podobami retuširanih slik na družbenih omrežjih, kot je Facebook in Instagram.

Potem sledijo razne partnerske težave, saj je dandanes lažje oditi in zamenjati partnerja, kot pa se truditi in vztrajati skupaj tudi v malo manj popolnih časih. Veliko ljudi je potrošništvo pahnilo v vse večje občutke osamljenosti in izoliranosti, manj je kvalitetnega druženja, vse več pa navideznih stikov v virtualnih omrežjih. Zelo iskana storitev je prav psihoterapija Ljubljana, kot pomoč pri reševanju osebnih stisk, dilem in reševanju nekaterih zakoreninjenih vzorcev delovanja in obnašanja, ki nas vodijo v ponavljajoče se destruktivne situacije.

Strokovnost psihoterapevta

Svetovalna društva ali zasebne organizacije, kot je psihoterapija Ljubljana, običajno zastopajo usposobljeni psihoterapevti. Pomembno je, da se po pomoč obrnemo k nekomu, ki mu lahko zaupamo in se z njim ujamemo. Ni vsak t.i. psihoterapevt tudi dober strokovnjak, saj pri nas na tem področju vlada precejšnja zmeda. Zato v mnogih strokovnih člankih v tiskanih medijih in tudi na spletu poudarjajo, da se pozanimamo o strokovnosti psihoterapevtov. Če poiščemo pod ključno besedno psihoterapija Ljubljana, najdemo izjemno veliko zadetkov na spletu. A dobro je iti na prvi uvodni oz. spoznavni pogovor, ter se malo pozanimati naokrog o ugledu določenega psihoterapevta.

Skoraj v vsakem krogu znancev se najde kdo

Pri nas je kljub večji osveščenosti psihoterapija še vedno kar velika tabu tema. Zato mnogi o tem, da so obiskali psihoterapevta, kot je na primer psihoterapija Ljubljana, ne povedo na glas. A v skoraj vsakem krogu znancev, se najde kdo, ki se je že obrnil po tovrstno pomoč, le vprašati je treba. Ko se enkrat odpre ta debata, mnogim potem sploh ni težko povedati o svojih stiskah in pomoči, ki so jo s strani psihoterapevta prejeli.