Prvi koraki s plinskim žarom Weber Spirit E-310

Namestitev žara

Namestitev žara ni trajala  dolgo. Pri sestavljanju žara nismo imeli veliko težav. Vendar pa smo ugotovili, da so skoraj vsa navodila slikovna z zelo malo besedila. Med sestavljanjem bi nam nekaj teksta prišlo prav. Če ste neizkušeni pri sestavljanju takšne stvari, bi vam priporočal, da si vzamete vsaj tri ure časa.

Ko je žar v celoti sestavljen, je trden kot skala. Je stabilen, uravnotežen, se enostavno premika iz mesta na mesto, tudi če ga premikamo gor in dol po klančini. Edinkrat, ko smo imeli težave z ravnovesjem tega žara, je, ko smo ga premikali po zaobljeni rampi. Eden od naših članov testne posadke je izgubil oprijem in se prevrnil na enega od stranskih pladnjev. Ko smo ga spet postavili pokonci, smo bili navdušeni nad tem, kako dobro je žar prenesel ta manjši padec. Noben del ni bil poškodovan in ni bilo nobenega znaka, da je stranska miza udarila v pločnik. Je zelo odporen.

Garancija

Najboljši pokazatelj dolgoživosti tega žara je garancijski rok – 10 let za gorilnike in dele. To podvoji dolžino naslednjega najbližjega konkurenta: Char-Griller Grillin’ Pro, s petletno garancijo za gorilnik in deli. Običajno najdemo garancijske dobe, ki trajajo le eno do tri leta. Dejstvo, da Weber stoji za svojim ugledom in proizvodom z desetletno garancijo, je močna izjava o kakovosti.

Zmogljivost, zanesljivost in trajnost so tri besede, ki najbolje opisujejo plinski žar Weber Spirit II. Zelo preprosto ga je sestaviti, izdelan je iz močnih komponent, lahko zdrži udarce, kuha dosledno in enakomerno ter prinaša prijetno izkušnjo pri peki. Je precej drag, vendar je to cena blagovne znamke. Je pa vreden vsakega dolarja.