Prednosti sončnih očal z dioptrijo

Sončna očala so stalnica skoraj vsakega slehernega posameznika. Naše oči ščitijo pred UV žarki ter nam obenem dodajo malo prestiža k vsaki opravi. Dejstvo je, da je dolgotrajna izpostavljenost naše kože ali oči močnemu soncu zelo škodljiva. To pomeni, da moramo vedno nositi ustrezno zaščito, neglede na to, kje se znajdemo.

Moderna tehnologija nam pa danes omogoča, da imamo na voljo sončna očala z dioptrijo. Omogočajo nam, da se mirno sprehajamo v vsakem sončnem dnevu ne, da bi morali skrbeti za zdravje naših oči.

Kje lahko nosimo očala?

Vožnja z kolesom, motorjem in avtom so idealni primeri, ko nam sončna očala z dioptrijo olajšajo dan. Lahko jih tudi nosimo med sprehodom, ko se znajdemo na plaži ali v mestu. Dalj časa, ko smo izpostavljeni škodljivim UV žarkom, več škode lahko naredimo svojim očem, če jih ne zaščitimo. Z sončnimi očali pa lahko opravljamo vsakodnevne aktivnosti ter uživamo vse prednosti, ki nam jih nudijo. Poleg tega pa ne žrtvujemo svojega osebnega stila, saj vedno izgledamo dobro.

Izboljšana vidljivost v sončnih dneh

Dosti ljudi ne želi nositi očal, ko so odzunaj. Temu je večinoma tako, saj ne želijo, da bi jih kaj motilo med druženjem s prijatelji ali občudovanjem narave. Lahko pa se vedno odločimo za boljšo opcijo – za sončna očala, ki imajo dioptrijo. Očala, ki imajo vgrajeno dioptrijo nudijo veliko boljši pregled naše okolice, kot pa navadna sončna očala.

Druge prednosti so še:

Zaščita pred močnimi odsevi in bleščanjem

Nudijo nam zaščito pred bleščanjem, ki nas lahko za kratke trenutke popolnoma zaslepi. Tehnologija takih sončnih očal prepreči, da bi se svetloba odbijala od samih leč in nam tako varuje vid

Niso invazivna za oči

Kontaktne leče so sicer odlična tehnologija, vendar lahko povzročijo iritacijo oči, kar jih naredi bolj občutljive na elemente narave. Sončna očala pa tega ne povzročajo in z njimi izgledamo odlično.

Očala lahko naredimo po meri

Sončna očala, ki imajo dioptrijo ne potrebujejo biti dolgočasna – izbiramo lahko med mnogimi videzi, kot so moderni, klasični, aviatorski in še mnogi drugi stili.

Eleganca v kombinaciji z zaščito oči je nekaj, kar nam lahko nudijo samo sončna očala z vgrajeno dioptrijo. Tako se lahko vsak dan brezskrbno zabavamo, delamo in ob tem uživamo v popolnem vidu z stilom.

Potrebujete nova korekcijska očala? Obiščite optiko Mojoptik v Ljubljani.