Paketna dostava je resna konkurenca pošti

Kurirski servisi obstajajo že zelo dolgo časa in že iz zgodb o kavbojih in indijancih se spominjamo legendarnega pony ekspresa in drugih prenašalcev sporočil. Poznajo jih že od davnih časov in tudi zgodba z modernim, kar 42 kilometrov dolgim maratonom, ki ga je po bitki na Maratonskem polju odtekel sel, da bi prenesel novico o zmagi, je povezana s prenašanjem informacij. Seveda pa so lahko poleg informacij, kot so pisma, telegrami in druge vrste sporočil, na poti tudi druge oblike komunikacije ali prenašanja izdelkov.

Kaj vas čaka danes v poštnem nabiralniku?

Se še spominjate inkasantov? Hodili so od vrat do vrat in pobirali denar od ljudi. Prišli so za plin, pa za elektrik, naročnino na dnevni časopis, plačilo prispeva za radio in televizijo in podobno. Potem pa so pričeli pošilja položnice, ker je bilo preprosto ceneje in tudi varneje, da niso ljudje s polnimi kupi denarja hodili naokoli po blokih in zvonili.

paketna-dostava-je-resna-konkurenca-posti

Tako je bilo včasih in ko je prišla pošta, je bilo to v glavnem pismo ali pa razglednica, redko tudi dopisnica. Danes pa ob misli na poštni nabiralnik pomislimo predvsem na kup reklamnih sporočil in seveda položnic. Ampak tudi vse to je nekakšen prenos informacij. In pošta očitno še dolgo ne bo izgubila dela.

Spremenila se je prodaja in tudi dostava paketov

A prišli so časi, ko je vse več podjetij prodajalo izdelke preko tiskanih katalogov in kasneje še elektronskih. Takšnim katalogom danes rečemo kar spletne trgovine, kajti v njih je možno opraviti nakup in celo izvesti plačilo. Časi so se spremenili in poleg pisemske, je sedaj pomembna tudi paketna dostava, kjer boste hitro naleteli na spletno stran kurircek.si. Si lahko mislite, da bi kdo pred leti rekel, da se bo ukvarjal s paketno dostavo? Kakšen nesmisel! Zdelo bi se, da si želi poslovnega samomora, a zgledi iz tujine pridejo slej ko prej tudi k nam in paketna dostava je pogosta na zahodu že dolga leta.

Danes je paketna dostava postala zelo pomemben del pošte in kurirski servisi so se kmalu pojavili, drug za drugim pričeli dostavljati pošiljke na naše domove in tekmovati za stranke.

Predvsem tekmujejo za podjetja, ki jim ponudijo ugodne cene, da bi vse njihove pošiljke lahko dnevno ali vsaj redno prevzemali in jih dostavljali kupcem. Brez dostavljalcev, ki letajo sem ter tja na motorjih ali hitijo z osebnimi in dostavnimi vozili od hiše do hiše, si danes skoraj več ne znamo predstavljati običajnega dne.

Podjetje Kurirček d.o.o. je na trgu že dolga leta in uspešno sodeluje z množico zadovoljnih strank. Verjamemo, da vam ne bo žal, če boste njihovo ponudbo pogledali tudi sami in se morda z njimi dogovorili, da pakete dostavljajo tudi za vas.