Oskrbovanje rastlin z Elkosun svetilkami

Vzgajanje rastlin je dandanes mogoče skoraj v vseh pogojih, če imamo pravilno tehnologijo. Naš vrt potrebuje hranila, gnojila ter ostale dodatke, ki mu omogočajo, da proizvede sijoče ter vitalne rastline. Poleg tega je potrebna pravilna svetloba. To je posebej izrazito v vrtovih, ki se nahajajo v notranjih prostorih. Tukaj bi radi predstavili podjetje Elkosun ter njihove rešitve za kvalitetno umetno svetlobo. Poglejmo si skupaj nekaj o zgodovini podjetja ter proizvodih, ki jih ponujajo.

Elkosun podjetje

Podjetje z dolgo tradicijo Elkosun je slovensko podjetje, ki se ukvarja z proizvodom umetnih svetil. Ustanovljeno leta 2013 in njihovi proizvodi so postali hitro popularni, saj nudijo rešitve za vrtove vsake velikosti. Njihova vrhunska raziskovalna ekipa se ukvarja z izdelavo svetlobnih aplikacij, ki jih poganja magnetna tehnologija. Tako poznamo celovite Elkosun rešitve za HID, fluorescentne ter UV žarnice.

Oskrbovanje rastlin z umetno svetlobo

Ko gojimo rastline v notranjih prostorih, se skoraj vedno soočimo s problemom svetlobe. Velikokrat jo je premalo za uspešno rast rastlin in tako moramo poiskati drugačno rešitev. Elkosun sijalke in magnetne dušilke nam prinašajo rešitev, saj omogočajo pravilno razvrstitev svetlobe v vsakem prostoru. Tako lahko zagotovimo najbolj optimalne pogoje za uspevanje našega vrta ne, da bi nas skrbelo za svetlobo. Obenem z Elkosun umetno svetlobo omogočimo našim rastlinam, da:

    • Imajo primerno svetlobo za začetno rast rastlin
    • Ohranjajo zdrave sadeže in cvetove
    • Razvijejo zelene in sijoče listi

Različne vrste umetnih svetil

Naše rastline zahtevaje različne vrste svetlobe za pravilen razvoj. Ta vrste svetlobe lahko z Elkosun izdelki ustvarimo kadarkoli, saj so zanesljiva in kvalitetna. Različne vrste svetlobe, ki jo potrebujemo so:

Valovna dolžina modre svetlobe

Taka svetloba je potrebna za rast rastlin.

Valovna dolžina rdeče svetlobe

Ta je pomembna med cvetenjem in razvojem sadežev.

Valovna dolžina zelene svetlobe

Taka vrsta valovne dolžine ni zelo zahtevana s strani naših rastlin, zato listi pozelenijo, kar kaže na zdravje same rastline.

Primerna magnetna dušilka za sijalko

Elkosun ponuja velik izbor različnih dušilk za sijalko. Na vsaki je napisano za katero sijalko je naprava primerna. To je zato, ker lahko pride do poškodb, če sijalka ni primerna za Elkosun dušilko.

Poznamo različne dušilke Elkosun, ki so:

  • Izhodne moč 250 W
  • Izhodne moč 400 W
  • Izhodne moči 600 W
  • Izhodne moči 1000W

Pomembno je, da poleg Elkosun dušilke, kupimo tudi žarnico. Najbolje je uporabljati ustrezno žarnico, ki je narejena za moč dušilke. Tako bomo najbolje izkoristili svetlobno moč in poskrbeli za zdravje našega vrta.