Nosilci in dodatki za navigacijske naprave

Sodobne navigacijske naprave najpogosteje uporabljamo med vožnjo, torej takrat, ko smo nekje stran od doma oziroma na poti. Da bo njihova uporaba čim bolj enostavna, je pametno skupaj z napravo kupiti še nekaj dodatkov, ki nam bodo olajšali rokovanje z njo oziroma poskrbeli za to, da jo bomo lahko nemoteno uporabljali kjerkoli in kadarkoli. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj takšnih dodatkov, ki so skorajda nujna dodatna oprema, sploh pa bodo prišli prav tistim, ki veliko potujejo.

 

Dobra pritrditev brez premikanja med vožnjo

Navigacijske naprave je zagotovo najbolje namestiti na sprednje vetrobransko steklo oziroma na armaturno ploščo, kar nam omogoča dober pregled nad zaslonom. Za to, da bo naprava ostala na svojem mestu med vožnjo in se ne bo premikala, poskrbi poseben nosilec, ki se ga preprosto vakuumsko pritrdi kamor koli pač želite, še dodatno pa lahko napravo fiksirate z v ta namen izdelanim okvirjem. Vsi, ki pogosto uporabljajo avtomobilsko navigacijo, vedo, da si je ob nakupu dobro vzeti čas in napravi določiti čim bolj optimalno mesto, zato da se nam s tem kasneje ni treba ukvarjati.

Kaj pa shranjevanje?

Zagotovo vaše nove navigacijske naprave ni pametno puščati na vidnem mestu v avtu, saj lahko privabi nepridiprave. Veliko pametneje je, če jo po vsaki uporabi vzamete iz nosilca in shranite v za to posebej oblikovani torbici, ki jo dobro zaščiti in zavaruje pred morebitnimi poškodbami. Navigacijska naprava, na armaturni plošči ali vetrobranskem steklu je hkrati tudi zelo izpostavljena sončnim žarkom, po drugi strani pa lahko zimske nizke temperature vplivajo predvsem na baterijo navigacijskih naprav, torej na to, da se ta hitreje sprazni.  Zato ob nakupu navigacijske naprave obvezno zraven kupite še temu namenjeno torbico, kamor jo boste pospravljali takrat, ko je ne boste uporabljali.

Polnjenje med vožnjo

Baterije sodobnih pametnih mobilnih in drugih naprav postajajo vedno bolj zmogljive, zato tudi naprave za navigacijo brez vmesnega polnjenja zdržijo vedno dalj časa. Kljub temu pa je v avtu pametno imeti dodatni polnilec, s pomočjo katerega lahko napravo napolnite, kadar bi bilo to potrebno. To še posebej prav pride na daljših potovanjih oziroma takrat, ko si res ne morete privoščiti potovanja brez navigacije.