Lastnosti digitalnega klavirja Yamaha P-45

Ko že govorimo o dodatkih, smo opazili, da je naprava dobila precej zanesljiv napajalnik. Medtem ko ni namenjen ravnanju z 220V (in se zato ne more uporabljati v tujih državah), je bila kakovost izdelave adapterja in dolžina kabla dovolj dobra za nas in za večino uporabnikov, s katerimi smo se pogovarjali. Samo en »sustain« pedal pa ni prejel toliko pohval. Mnogi od nas so ugotovili, da je sam pedal precej šibek. En uporabnik je celo predlagal, da z M-audio pedalom za 20 dolarjev dobimo bolj ugodno izkušnjo.

Enostavnost igranja

Ena izmed promocijskih trditev podjetja Yamaha je bila domnevno avtentičen občutek klaviature in z veseljem sporočamo, da je podjetje imelo prav. Tipke so obtežene in zagotavljajo zelo udoben prehod, po katerem se lahko premikate, ko nadaljujete od enega konca klaviature do drugega. Združite to s čvrstim občutkom tipk in dobite pravo kombinacijo trenja in odpornosti, podobno kot pri igranju pravega klavirja.

Kar resnično postavi klavir nad konkurenco, je da ne prihajajo kakršni koli nenavadni zvoki iz tipk, ko so pritisnjene na hitro. Tudi če vaši otroci uporabljajo tipke nepravilno, ne bodo razpadle.

Tudi najboljše tipke so neuporabne, če pri roki nimate glasbenih not. V ta namen je podjetje klavir Yamaha P45 opremila z velikim stojalom za note. Zaradi nezapletene nadzorne plošče ta stoji pred uporabnikom tako kot pri velikem klavirju in po našem mnenju to omogoča lažje branje in igranje pesmi brez prevelikega naprezanja.

Zvočne in akustične lastnosti

Veliko spletnih strani za učenje klavirja predvideva, da imate pri roki tradicionalni klavir. K sreči ima ta izdelek vsebuje odlične MIDI posnetke z 10 glasbenimi instrumenti, ki vključujejo vrsto klavirjev in spremljajoče instrumente.