BigDeal.si

Vsak dan vam zagotovimo ekskluziven dil, ki ga je naravnost greh zamuditi. Če vam je dil všeč, se nanj prijavite in počakajte, da se nabere zadostno število interesentov. Aktiviran bo samo, če se zanj najde dovolj kupcev. Ko pride do aktivacije dila, boste po e-pošti prejeli kupon, ki ga natisnete in unovčite pri ponudniku. Nič lažjega!

Če pa dil ne uspe, nihče ne plača nič.

Povejte naprej!

Kaj je BigDeal?

BigDeal.si je prvi slovenski servis za skupinsko nakupovanje, ki omogoča popuste od 50 do 90 %. Vsak dan vam zagotovimo ekskluziven dil, ki ga je naravnost greh zamuditi. Če vam je dil všeč, ga rezervirajte in počakajte, da se nabere zadostno število interesentov. Aktiviran bo samo, če se zanj najde dovolj kupcev. Ko pride do aktivacije dila, boste po e-pošti prejeli kupon, ki ga natisnete in unovčite pri ponudniku. Nič lažjega! Če pa dil ne uspe, nihče ne plača nič.
Kako lahko sodelujem v BigDealu?

Registrirajte se in kliknite na »Kupi zdaj« pri aktualnem dilu ter počakajte, da se zbere zadostno število interesentov. Izbira je vaša: lahko sedite križem rok in upate na najboljše, lahko pa tudi sami uporabite prednost spleta in glas o dilu razširite prek Facebooka, Twitterja ali e-maila, zberete dovolj interesentov ter se skupaj z njimi veselite, ko bodo elektronska nebesa v vaše e-nabiralnike dostavila kupone BigDeal. Preprosto jih natisnete in unovčite pri ponudniku.
Ali moram postati član BigDeala, da lahko uveljavim skupinski popust?

Da. Poleg možnosti uveljavitve skupinskega popusta članstvo v BigDealu prinaša tudi redno obveščanje o privlačnih dilih. Članstvo je popolnoma brezplačno. Če želite članstvo prekiniti, se lahko preprosto odjavite.
Kako lahko opravim nakup prek BigDeal.si?

BigDeal sprejema plačilne kartice Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro in Diners. Sprejemamo Maestro kartice članic sistema Activa; to so: Banka Celje, Banka Koper, BKS Bank, Deželna banka Slovenije, Gorenjska banka, Hranilnica LON, Hranilnica Vipava, Nova KBM, Poštna banka Slovenije, Probanka, Raiffeisen banka in Volksbank. Za nakup prek plačilnih kartic sistema Activa potrebujete prenosni čitalec, ki ga dobite pri svoji banki. Podrobna navodila najdete na spletni strani skupine Activa. Nakup lahko opravite tudi prek plačilnega naloga ali položnice. Preprosto nakažite znesek na naš TRR, nam pošljite potrdilo o plačilu in ročno vam bomo aktivirali kupon. Podatke za nakazilo najdete tukaj.
Ali je nakup prek BigDeala varen?

Seveda! Več o varnosti nakupa prek storitve BigDeal lahko preberete tukaj.
Katere podatke o plačilni kartici moram posredovati?

Pri kreditnih karticah je treba vpisati številko kartice, kontrolno številko in datum veljavnosti kartice, pri debetnih (Maestro) pa št. kartice in datum veljavnosti. Zaradi varnosti je treba pri vsakem nakupu znova vnesti podatke. Pri nakupu s karticami bank članic skupine Activa je treba imeti čitalec, ki ga dobite pri svoji banki. Več o tem lahko preberete tukaj.
Kaj se zgodi, če se ne zbere zadostno število interesentov za dil?

Nič. Razen seveda tega, da propade dober dil. Vaša kartica ne bo obremenjena. V primeru, da ste plačilo izvedli prek TRR, vam v roku 24 ur vrnemo nakazan denar.
Kdaj lahko uporabim kupon BigDeal?

Kupon BigDeal lahko ga uporabite takrat, ko vam najbolj ustreza (seveda v skladu z rokom veljavnosti, ki je naveden na kuponu). Kupon prejmete, ko dil uspe (se zbere zadostno število interesentov) in se kupon aktivira v vašem profilu (takrat ga lahko natisnete, podarite naprej …).
Ali lahko kupon BigDeal komu podarim?

Seveda! Po nakupu kupona v uporabniškem profilu kliknite na ikono »Podari«, vpišite podatke srečneža ali srečnice in ga/jo presenetite. Podarjene kupone lahko pošljete po mailu ali ga natisnete in v živo razveselite obdarovanca/ko.
Če naenkrat ne izkoristim celotne vrednosti kupona BigDeal, ali lahko ostanek izkoristim naslednjič?

Ne. Kupon lahko uveljavite naenkrat, postopna uveljavitev ni možna (razen če je v dilu opredeljeno drugače). Če menite, da ne boste porabili celotne vrednosti kupona (npr. pri kuponih za restavracije), povabite prijatelja ali prijateljico, da se vam pridruži!
Ali lahko seštevam posamezne kupone BigDeal?

Na žalost to ni možno. Vsak dil je popolnoma samostojna in samo v izjemnih primerih je ugodnosti možno seštevati.
Ali lahko vrnem kupon BigDeal?

Če zaradi kateregakoli razloga z opravljeno storitvijo niste zadovoljni, nam pišite na reklamacije@bigdeal.si. Potrudili se bomo, da vam pomagamo, vendar nam morate morebitne nevšečnosti sporočiti najpozneje v 7 dneh od datuma uveljavitve kupona.
Kaj pa če dil propade zaradi višje sile?

Z višjo silo ni heca, kar pomeni, da bomo poskrbeli, da boste čim prej prejeli vaš denar.
Kako vem, da sem uspešno opravil/a rezervacijo kupona?

Ko v Vašem profilu BigDeal v zavihku »Moji kuponi in dili« vidite rezerviran kupon.
Kaj je profil BigDeal in kako dostopam do njega?

Profil BigDeal je profil, v katerem vodite evidenco o rezerviranih, aktivnih in izkoriščenih kuponih. Po uspešni prijavi na stran (z vnosom e-mail naslova in gesla) s klikom na vaše uporabniško ime v desnem zgornjem kotu dostopate do vašega uporabniškega profila.
Vnesel/a sem podatke za nakup in se ni nič zgodilo. Ali bo moja kartica obremenjena?

Če v svojem profilu ne vidite rezerviranega kupona, vaša transakcija ni bila uspešna, zato kartica ne bo obremenjena.
Poskušam kupiti kupon in se je pojavilo sporočilo »Neuspešna rezervacija«. Kako naprej?

Preverite, ali je kartica, s pomočjo katere opravljate nakup, veljavna.
Preverite, ali imate na kartici dovolj sredstev za nakup.
Preverite, ali ste med izpolnjevanjem obrazca za nakup vnesli vse zahtevane podatke.
Preverite, ali je nakup z vašo kartico pri nas mogoč.
Če ste vse navedeno preverili in še vedno ne morete opraviti nakup dila, je verjetno prišlo do tehnične napake v sistemu Activa, zato vas prosimo, da nam to sporočite na info@bigdeal.si ali 030 656 261 da lahko čim prej odpravimo težavo.
Kaj pomeni izraz »kuponi za aktivacijo«?

Gre za minimalno število kuponov, ki jih je treba kupiti, zato da dil uspe. Če v trenutku, ko se za dil prijavite, še vedno ni dovolj kuponov za aktivacijo, nikar ne čakajte – hitro obvestite svojo družino, znance, prijatelje … in skupaj uživajte v super popustih!
Kaj pomeni »dil je uspel!«?

To pomeni, da se je zbralo zadostno število kupcev, ki bodo lahko uveljavili skupinski popust. Pomeni tudi, da kupone lahko kupujete še naprej (če dil ni omejen z maksimalnim številom prodanih kuponov).
Kako vem, kaj vse vključuje dil?

V kvadratku »Dobro je vedeti«, ki se nahaja pod fotografijo ponudnika, so navedeni vsi potrebni podatki o dilu. Pred nakupom dobro preberite vse pogoje dila 🙂
Opravil/a sem nakup, ne morem pa natisniti kupona s profila. Mi lahko pomagate?

V trenutku vašega nakupa je bil dil samo rezerviran, kupon boste lahko natisnili, ko dil uspe (se prijavi zadostno število interesentov).
Moja kartica je bila bremenjena za znesek nakupa, dil pa še ni uspel?

Znesek je bil samo rezerviran, zato da ne bi odšli v nedovoljeno negativno stanje v primeru, da nameravate kupiti še kaj do izteka dila. V primeru, da dil uspe, bo vaša kartica obremenjena, v nasprotnem se bo rezervirani znesek sprostil.
Imam dobro idejo za dil, kaj lahko storim?

Če imate predlog za dober dil, nam ga zaupajte in potrudili se bomo izpolniti vaše želje. Saj zato smo tudi na svetu :). Oglasite se na info@bigdeal.si ali 030 656 261.

Incoming search terms: