Kuhinjski elementi za majhne kuhinje

 

Majhne kuhinje potrebujejo veliko več načrtovanja in prilagajanja pohištva, kot večje. Kar nam sprva predstavlja izziv, lahko na dolgi rok postane izjemno funkcionalno in preprosto za vzdrževati. Pri nakupu se osredotočite na kvaliteto elementov, funkcionalnost, praktičnost in pametno razporeditev.

V majhni sobi ne boste mogli shranjevati obilo posode, aparatov, krp za brisanje posode in podobno. Njena primarna naloga bo tako kuhanje in pomivanje posode. Veliko prostora boste prihranili z visečimi elementi, hladilnikom z veliko prostora, majhnimi mirovalnimi pečicami, štedilniki z manjšimi kuhalnimi ploščami in enojnimi pomivalnimi koriti.  

Razmislite o odprtih omarah

Manjše kuhinje nam hitro povzročajo klavstrofobijo, zato morajo biti kuhinjski elementi bolj odprti in lahko dostopni. Boljši dostop si boste zagotovili že s tem, da boste odstranili vrata po nakupu ali boste pred nakupom  izbrali razporeditev brez vrat. Izberite različne regale in police za shranjevanje posode in aparatov.

Na stene namestite magnetna držala za nože in kuhinjske pripomočke. Vse našteto bo optično povečalo prostor in hkrati poskrbelo za razstavo vaše najljubše posode ali posameznih dekorativnih izdelkov.

Kombinirajte različne materiale

Večina prostorov nima veliko dekorativnih podrobnosti. Slednje boste pridobili kar s kuhinjskimi elementi iz različnih materialov. Izberite različne dopolnjujoče stile delovnih površin, kabinetov, gospodinjskih aparatov in bele tehnike, osvetljave in barve sten.

Za videz zaključene celote boste poskrbeli z izbiro izdelkov v podobnih odtenkih, a hkrati v različnih stilih. Izberite na primer svetlo barvo omaric, ki jo kombinirajte z barvo granita na pultu ter sijočim emajlom štedilnika.

Dodajte steklene elemente

Kuhinjski elementi bodo prišli bolj do izraza, v kolikor dodate še steklo. Na steno za kuhalno površino namestite stekleno ploščo s slikovito nalepko. Namesto klasičnih keramičnih ploščic izberite posamezne steklene ploščice. Na pult dodajte tudi stekleno vazo, posodo za sadje ali pa druge steklene izdelke. Dodajte tudi kakšno ogledalo in druge odsevne površine. Efekt večjega prostora boste dosegli tudi s steklenimi odsevnimi vrati omaric.