Kozmetika

Tako kot se vračajo na modne piste oblačila in modni dodatki iz obdobja naših babic, je po retru posegla tudi kozmetična industrija. Pločevinaste, srebrne ali porcelanaste pudrnice, različne šatulje s kamenčki za mila, parfumske stekleničke in okrasnimi cofi, okrašene srebrne krtače za lase. Še in še bi lahko naštevali, kakšna je najnovejša embalaža za kozmetična sredstva, ki se je vrnila iz preteklosti in na mah osvojila pripadnice nežnejšega spola. Najbolj zaželene in priljubljene pa so legendarne pudrnice in zima je vsekakor pravi čas za izbiro ustreznega pudra, ki kožo neguje in varuje.

Kozmetika – Pudrnice

Za lepotičenje in nego si je treba vzeti predvsem čas. Zagotovo je obred prijetnejši in zapeljivejši pred velikim starinskim ogledalom, v tako imenovanih budoarjih (damskih sobanah), kot pa denimo pudranje v naglici, na poti v službo, v avtu med opazovanjem v vzvratnem ogledalu.

Nekatere dame vse skupaj vzamejo še bolj »zares« in si, oblečene v svilena ogrinjala s pernatimi manšetami, prižgejo še tanko cigareto (dolžine 120), na katero nadenejo ustnik. Nato užitkarsko in počasi puhajo oblačke dima v slogu Marlene Dietrich.

Modni naravni odtenki

Naličeni smo bolj urejeni, zapeljivejši in s tem samozavestnejši. Smernice letošnjega ličenja – poleg senčil in šmink v temnejših odtenkih – narekujejo naravni, skorajda prosojni odtenki pudra, ki prikrivajo nepravilnosti, ne mašijo por in delujejo naravno. Zaokrožuje jih puder v prahu, ki ga nanesemo za poudarjanje ličnic. Puder v starinski embalaži z velikanskim okroglim in nežnim puhastim čopičem je zadetek v polno, gre tudi za estetski modni dodatek.

Response code: 0;

Oblikovalci embalaže črpajo navdih v preteklosti

V torbici bo torej odslej nujno treba imeti poleg pudrnice vsaj starinsko okrašeno ogledalce – odlično je tudi za opazovanje (hm, sosednje mize). Privoščite si nežnosti in uživajte v vznemirljivih trenutkih lepotičenja!

Izbira pravega pudra

Kot rečeno, je zdaj pravi čas za pudranje, saj poleg tega, da kožo polepša, hkrati neguje in varuje pred neugodnimi zimskimi dejavniki. V drogerijah in lekarnah je na voljo nešteto pudrov različnih domačih in tujih proizvajalcev. Izberemo jih po posvetu s kozmetično strokovnjakinjo oziroma glede na tip kože.

Ali veste da se lahko toaletne torbice uporabijo tudi za shranjevanje nakita ter drugih predmetov. Več v članku.

Vas zanima kako se krema proti gubam razlikuje od drugih podobnih krem? Več o tem si lahko preberete s klikom na povezavo.