izolacija fasade

Izolacija fasade za vrsto prihrankov in prednosti

Da je izolacija fasade nujno potrebna, vemo po vsej verjetno že vsi. Žal pa je po drugi strani res tudi to, da je izolacija fasade investicija, ki si je ne more privoščiti vsak, država pa subvencije daje le na večje debeline izolacije, kar pomeni, da je edina rešitev, da se sredstva privarčujejo. Ste pa lahko prepričani, da ko se naredi izolacija fasade, da boste pozimi ogromno privarčevali na kurjavi.

Če kurite trenutno na drva, pa izolacija fasade še ni narejena kot bi bilo treba, potem se vam v stanovanju pozimi čez noč temperatura spusti predvidoma za kakšne 4 stopinje, kar je ogromno. Seveda se ohladijo tudi stene, kar pomeni, da boste morali kar nekaj časa kuriti, da jih zopet segrejete. Zato, če le imate možnost, privarčujete za izolacijo in izberite najboljšega ponudnika, pri katerem ne boste imeli skritih stroškov in ki ima na svoji spletni strani https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/izolacija-fasade/ dobro napisane vse postopke izdelave.

Izolacija fasade za boljšo klimo

Tudi na to ne smemo nikakor pozabiti, pa čeprav se nam prevečkrat to zgodi. Vsak večinoma gleda le na to, koliko lahko privarčujemo čez zimo, ko je izolacija fasade narejena. Ampak, ali se sploh zavedate, kako pomembna je dobra klima v stanovanju, ki pa je zagotovo nimate, če izolacije nimate dobro narejene.

Že to, da se stene shladijo in da porabite ogromno energije, da jih ponovno segrejete, je velika težave, ki pa na počutje tudi zelo vpliva. Enostavno prihaja do prevelikih razlik v temperaturi in vlagi, česar ne morete nadzirate drugače kot s kurjavo na zelo drago in potratno kurilno olje.

Izolacija fasade na ekološki način

Nedavno se je začela izolacija fasade delati na način, ki je čim bolj prijazen okolju, in sicer podjetje uporablja materiale in metode, ki niso škodljivi za okolje in ljudi in ekološki pristopi so vse bolj priljubljeni in zagotovo lahko rečemo, da je tak način pravi korak v prihodnost.