Darilo za 50 let – prenova doma

Z darili je vedno križ. Ljudje podarjajo tisto, kar je všeč njim, ne pa obdarovancem. Še huje pa je, kadar se podarijo povsem neuporabne stvari, na katerih se zgolj nabira prah. Še zlasti darilo za 50 let, 60, 70 ali več je lahko problematično. Gostje z vseh vetrov prinesejo najrazličnejše stvari – ker imajo ljudje v zrelih letih načeloma že vse, je neuporabnih stvari še več.

Odlično je, kadar se gostje med seboj poznajo in se tudi dogovorijo, kaj bodo podarili. Tako lahko s skupnimi močmi podarijo tudi kaj takšnega, kar bo resnično prineslo veselje. In ne, ni nujno, da gre vedno za potovanje. Imamo še eno odlično idejo: prenovo doma!

 

Darilo za 50 let, ki povsem preseneti

Zamisel ni nova, marsikje so jo že preizkusili. Tako lahko rečemo, da zagotovo deluje! Darilo za 50 let je lahko prenova doma ali dela doma. Če sta bila stanovanje ali hiša opremljena že mnogo let nazaj, je namreč velika možnost, da ni več nobena stvar nova. Ljudje do petdesetega leta večino denarja porabijo za vzgojo otrok, zato v svoj dom ne vlagajo – samo prepleskajo ga vsakih nekaj let.

Popolno darilo za 50 let je torej lahko presenečenje, za katerega obdarovancu polepšamo dom. Ni potrebno, da zberemo za novo kuhinjo ali sedežno garnituro. Ne, tudi precej bolj preprosti drobni popravki so dobrodošli.

 

Za kaj vse lahko poskrbite?

Namestite lahko klimatsko napravo, zamenjate preproge, poskrbite za novo posteljnino in brisače. V kuhinjo namestite nove male gospodinjske aparate, poskrbite za nove kuhinjske pripomočke, jedilni pribor, posodo … V dnevni sobi poskrbite za dekoracijo s stenskimi nalepkami, okrasne blazine, kakšno novo svetilko, lončnico … Seveda morate poskrbeti za dostavo vseh teh stvari takrat, ko obdarovanca ali obdarovanke ni doma. In ko pride, mu bo osvežen videz njegovega doma gotovo vzel dih.

Je takšno darilo za 50 let primerno za vsakogar? Če osebo zares dobro poznate, potem veste, kakšen je odgovor. Nekateri imajo radi svoje stare stvari, drugi si želijo spremembe. Če pogosto govorijo o tem, kaj vse bi spremenili v svojem domu, da bi se v njem počutili bolje, potem imate gotovo dobrega kandidata. Pazite le še na to, da bo popestritev v skladu z njegovim okusom.