Accu Chek Aviva

Accu Chek Aviva testni lističi so diagnostični lističi, namenjeni merjenju glukoze v krvi. Uporabljajo jih sladkorni bolniki, ki si morajo glede na rezultate prilagoditi odmerek inzulina ter vsi, ki bi radi izvedeli, kakšna je vrednosti glukoze v njihovi krvi (športniki, starostniki, …).
Meritev s testnimi lističi Accu Chek Aviva je povsem enostavno in poteka v le nekaj korakih. Najprej si očistimo roke, kar je ključnega pomena za točen rezultat meritve. Nato se z lanceto zbodemo v prst, da iz njega priteče kapljica krvi. Merilni listič, ki smo ga pred tem že vstavili v aparat, približamo kapljici krvi in jo nanj vsrkamo. V nekaj sekundah se izvede meritev, dobljeni rezultat pa se izpiše na okencu merilnika.

Accu-Chek Aviva testni lističi proizvajalca Roche ponujajo mnogo prednosti, ki jih testni lističi ostalih proizvajalcev ne zagotavljajo. Glavna prednost teh diagnostičnih lističev je, da za meritev potrebujemo le 0,6 mikrolitra krvi, meritev pa se izvede v samo nekaj sekundah. Meritev glukoze v krvi je tako enostavna in zelo hitra, za zanesljivost rezultata pa poskrbi kar osem pozlačenih elektrod, ki so postavljene na vrhu vsakega testnega lističa. Testni lističi imajo tudi široko področje, ki vsrka vzorec krvi. V preizkušanjih, ki jih je izvedel proizvajalec, je kar 97 % ljudi, ki so uporabili te lističe, meritev pravilno izvedlo že v prvem poizkusu.

Celoten sistem kontrole glukoze v krvi pa sestavljajo Accu-Chek Aviva testni lističi ter aparat za merjenje glukoze Accu-Chek Aviva, brez katerega meritev pač ni mogoča. Aparat odlikuje ergonomska oblika, baterija, ki jo dopolnjuje tudi rezervna baterija, če se glavna morda izprazni, glavna prednost tega merilnika pa je to, da za njegovo delovanje ne potrebujemo kodnega čipa, kar pomeni, da ga lahko pričnemo uporabljati takoj, ko ga vklopimo. Merilnik ima vgrajen tudi notranji spomin, ki omogoča shranjevanje kar 500 zaporednih meritev, odlikuje pa ga tudi 198 kontrolnih preverjanj, ki se aktivirajo ob vsaki meritvi in odkrijejo in preprečijo nezanesljive in napačne rezultate.