3d tiskalniki

3D tiskalniki so vse bolj priljubljeni

Že pred nekaj leti je pri nas narasla ponudba 3D tiskalnikov, ki postajajo iz leta v leto bolj priljubljeni. Posledično pa tudi 3D tisk, ki ga lahko izvajamo že na vsakem domu. Tudi na brezplačnih in plačljivih delavnicah lahko zaznavamo, da je zanimanje za tako obliko tiskanja vedno večja. Idej, kako bi lahko uporabili trodimenzionalno tiskanje in 3D tisk, nikakor ne zmanjka.

Pogled na uporabnost takega tiskanja se nenehno širi. Veliko težav se lahko reši s tovrstno tehnologijo. Naj samo navedemo nekaj najpogostejših primerkov tovrstnega tiskanja. Med bolj vidnimi so različna držala za kolesarsko opremo, držala za strešni avtomobilski kovček, plastične skodelice za kampiranje ter podobno. Vsi ti primeri natisnjenih objektov delujejo povsem enako kot pa kupljeni izdelki iste vrste.

3D tehnologija je enostavna prav za vsakega

3D tisk tehnologija je v resnici izjemno enostavna in kot taka primerna prav za vsakega izmed nas, ki zmore pogledati čez meje marketinškega materialnega sveta. Vse izdelke, ki nam jih naredi 3D tisk, si lahko ogledamo tudi na primernih spletnih straneh podjetij, ki se ukvarjajo s tovrstno tehnologijo.

3d tiskalniki

Oglejmo si še postopek delovanja naprave

Gre za prav poseben postopek, kjer s posebnim dodajanjem materiala iz digitalnega modela izdelamo določeni fizični objekt. Lahko rečemo tudi, da je to postopek, kjer računalniško izdelan model preobrazimo v format. 3D tiskalnik ga nato prebere, posledično pa proizvede fizični 3D model.

Izjemna prednost uporabe trodimenzionalnih tiskalnikov

Prednost tovrstne tehnologije je predvsem v tem, da 3D tisk od nas zahteva ravno toliko materiala, kot ga zahteva 3D model, ki ga nameravamo tiskati. To pomeni, da bomo za 3D model, ki tehta 1 kg, porabili 1 kg materiala.

Še ena od številnih prednosti 3D tehnologije je tudi ta, da pri 3D tiskanju dobimo fizični model iz enega kosa. Tega predhodno ni treba razdeljevati na več delov.